top of page
Blätter.jpg

sensori i cilësisë së ajrit

Luft Sensor

Cilësia e ajrit nën kontroll!

Fitnessraum.jpg

Sa i pastër është ajri që thithni?

Mesatarisht, ne kalojmë 85% të kohës në ambiente të mbyllura. Ajri që thithim atje është shpesh më pak i pastër se ajri jashtë. Ajri i pastër rrit fokusin dhe energjinë dhe përmirëson shëndetin. Përveç kësaj, ajri i pastër redukton rrezikun e reaksioneve alergjike, problemeve të lëkurës dhe rritjes së sëmundjeve të mushkërive. Dëshironi të dini se sa e pastër është klima juaj e brendshme? Zgjidhja është sensori dhe aplikacioni i cilësisë së ajrit plug-and-play i zhvilluar në Holandë.

 

Të matësh do të thotë të dish!

Kontroll total mbi klimën e brendshme!

Çdo sekondë, Eros mat parametrat më të rëndësishëm të klimës së dhomës si CO₂ dhe pluhuri i imët dhe tërheq vëmendjen tuaj në mjedisin tuaj të jetesës dhe punës. Sensori i cilësisë së ajrit mat aq saktë sa mund të zbulojë edhe aerosolet. Aplikacioni shoqërues ju jep njohuri në kohë reale se sa komode dhe e shëndetshme është cilësia e ajrit dhe njoftime kur arrihen kufijtë.

Sport Luft Sensor.jpg
Team-Meeting

Sensori i cilësisë së ajrit mat cilësinë e saktë të ajrit

Kjo ju ndihmon ta bëni klimën e brendshme më të qëndrueshme dhe më efikase për energjinë. Sensori i avancuar përmban elektronikë me cilësi shumë të lartë që shfaq pesë parametrat më të rëndësishëm të klimës së brendshme në kohë reale dhe në të dytin: temperaturën, lagështinë relative, CO₂ (dioksid karboni), TVOC (përbërjet organike të paqëndrueshme) dhe grimcat. Eros jep një kontribut pozitiv në realizimin e standardeve të ndryshme të ndërtimit dhe të dhënat e mbledhura mund të përdoren për qëndrueshmërinë dhe optimizimin e klimës së brendshme.

Sensori i cilësisë së ajrit ofron një pasqyrë të këtyre 5 parametrave

Temperatura:

Një masë se sa i nxehtë apo i ftohtë është ajri. Temperatura ideale është midis 19 dhe 24 gradë.

Lageshtia relative:

Marrëdhënia midis sasisë së avullit të ujit të pranishëm në ajër dhe sasisë maksimale që mund të depërtojë në të. Një përqindje midis 40% - 60% është ideale. Lagështia e tepërt mund të shkaktojë formimin e mykut. Lagështia shumë e ulët është e pafavorshme për gjendjen e mukozave, syve, hundës dhe fytit. Mund të çojë gjithashtu në uljen e rezistencës ndaj infeksionit.

CO₂

Dioksidi i karbonit (CO2) është një gaz që është natyrshëm i pranishëm në atmosferë. Përmbajtja e CO₂ shprehet në PPM (pjesë për milion). Shumë CO₂ zhvendos marrjen e oksigjenit në trupin tonë. Si rezultat, trupi kalon në mbajtjen e shpenzimeve të energjisë, duke çuar në lodhje, dhimbje koke dhe humbje të fokusit. Përqendrimi ideal i CO2 në ajër është 400 deri në 800 ppm dhe kufiri është 1200 ppm.

TVOC:

Term kolektiv për një grup hidrokarburesh që avullohen lehtësisht. Këto kimikate gjenden në materiale të tjera ndërtimi, produkte pastrimi dhe bojëra. Ekspozimi afatshkurtër shkakton acarim të syve dhe mukozave. Në përqendrime të larta, efektet shëndetësore në organe nuk mund të përjashtohen. Një vlerë nën 500 PPB (pjesë për miliard) është ideale. Vlerat mbi 1000 PPB duhet të shmangen.

Grimcat:

Term kolektiv për grimcat e vogla në ajër. Ata janë të padukshëm me sy të lirë. Pothuajse të gjitha aktivitetet njerëzore prodhojnë grimca, të tilla si gatimi dhe vozitja. Sa më e vogël të jetë grimca, aq më e dëmshme është për shëndetin. PM 1 (grimcat) referohen si grimca ultrafine. Pluhuri tepër i hollë hyn në mushkëri dhe është veçanërisht i dëmshëm për fëmijët dhe të rriturit me sëmundje të mushkërive. Standardet e OBSH-së për grimcat janë PM 10 dhe PM 2.5 dhe kanë vlera kufi prej 50 uq (mikron) m3 dhe 25 ug m3 respektivisht.

Çmimi nga 370 €

Blättermix.jpg

Funksionet e sensorit të cilësisë së ajrit

  • Sensori mat katër kanale pluhuri të imët - nga PM 0.3 në PM 10

  •  Kalibrimi automatik dhe përditësimet

  • Ndërtim modular

  • Lidhje WiFi 802.11b/g/n (2.4 GHz).

  • Vetë-montim i lehtë

  • Përfshirë furnizimin me energji elektrike

  • Garanci dy vjeçare

  • E pajisur me API për kontrollin e impiantit

sensori i cilësisë së ajrit

Sensori i matjes së ajrit mat me aq detaje sa që zbulon edhe aerosolet. Viruset si COVID-19 dhe aerosolet e gripit besohet se janë vektorë të sëmundjes. Prania e një përqendrimi të lartë të aerosoleve rrit rrezikun e një rreziku të mundshëm për shëndetin. Sensori i thikës së ajrit tregon menjëherë se çfarë masash mund të merrni për të përmirësuar cilësinë e ajrit.

"Klima ideale e brendshme: rehati maksimale e kombinuar me ndotjen më të ulët të mundshme të ajrit."

bottom of page