top of page
VK RepiRaptor_live_02.jpg

Maskë mbrojtëse me nanofibra RespiRaptor® VK FFP2

falë shtresës së nanofibrës  filtron smogun, pluhurin e imët, alergjenët, viruset dhe bakteret me një efektivitet prej 99,9%. Maska është e çertifikuar FFP2 (N99) dhe e prerë në një dizajn të llojit të peshkut. Maska ka shtresa të veçanta shtesë pëlhure me jone oksid bakri (ACuO) për të çaktivizuar viruset dhe bakteret e bllokuara në filtrin e nanofibrit me një efektivitet prej 99.9%.

Certifikatat e BE-së:

Maska DFFP2 sipas EN 149:2001+A1:2009.

Miratime ndërkombëtare:

Gjysmë maska me nanofibër VK RespiRaptor® FFP2 në gjysmë maskë me dizajn të tipit peshku ofron mbrojtje sipas EN149 kundër mikroorganizmave si bakteret dhe viruset, si dhe të gjitha grimcat si pluhuri i imët ose alergjenët lundrues si sporet e mykut, poleni ose alergjenët e marimangave të pluhurit të shtëpisë . Gjysma e maskës gjithashtu shkatërron viruset dhe bakteret me dy shtresa të joneve të oksidit të bakrit. Për shkak të këtij efekti shtesë çaktivizues të patogjenit, produkti nuk përfaqëson më mbetje bio-rrezikshme pas përdorimit. Produkti është i miratuar nga EPA për tregun amerikan amerikan. EPA (Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit) është një agjenci amerikane për mbrojtjen e mjedisit që ka përgjegjësi për të mbrojtur

shëndeti dhe mjedisi merr përsipër.

 

 

Si funksionon respiratori RespiRaptor VK

 

Një membranë nanofibër - membrana Respilon® RFT - përdoret në gjysmë maskën për të filtruar grimcat e pezulluara. Kjo shtresë nanofibre - e paraqitur si shtresa e mesme në figurën më poshtë - nuk është e laminuar dhe për këtë arsye ofron frymëmarrje shumë të lartë. Kështu, gjysmë maska VK RespiRaptor® ofron të gjitha avantazhet e një maske FFP2 me një efekt shkatërrues të virusit.

 

Një membranë nanofibre, membrana Respilon® RFT, përdoret në gjysmë maskën për të filtruar grimcat e pezulluara. Kjo shtresë nanofibre - e paraqitur si shtresa e mesme në ilustrimin ngjitur - nuk është e laminuar dhe për këtë arsye ofron frymëmarrje shumë të lartë. Shtresat e jashtme të pëlhurës me jone të përshpejtuara të oksidit të bakrit (ACuO) shërbejnë për të çaktivizuar viruset dhe bakteret e bllokuara në filtrin e nanofibrit me një efektivitet prej 99,9% brenda dhe jashtë.

 

​ Jonet e oksidit të bakrit i japin maskës VK RespiRaptor® një ngjyrë natyrale dhe të ngjashme me lëkurën, në mënyrë që të duket më civile dhe jo më mjekësore. Me një peshë totale prej vetëm 4,4 g, maska është gjithashtu shumë e lehtë në krahasim me gjysmë maskat konvencionale dhe kombinon komoditetin më të mirë të mundshëm të veshjes me frymëmarrjen maksimale.

Për shkak të prerjes së llojit të peshkut, gjysmë maska është gjithashtu veçanërisht e përshtatshme për njerëzit që mbajnë syze dhe siguron kuptim më të mirë të të folurit.

 

Maska mbrojtëse VK RespiRaptor® FFP2 është veçanërisht e përshtatshme për mjekët, brigadat zjarrfikëse, policinë, stafin laboratorik, industrinë farmaceutike dhe grupe të ngjashme profesionale, por edhe për politikanët, nëpunësit civilë ose në sportet profesionale dhe për njerëzit me një sistem të dobët imunitar.

 

Dizajni dhe materiali i veçantë i maskës, së bashku me shtresën shumë efikase të nanofibrës, vetitë filtruese të së cilës prej 99,9% për sa i përket viruseve dhe baktereve janë testuar dhe konfirmuar nga Nelson Laboratories (Salt Lake City, SHBA) në korrik 2020, e bëjnë atë unike. . Efekti patogjen-çaktivizues i maskës mbi viruset dhe bakteret u testua dhe u vlerësua në Laboratorin e Monitorimit dhe Mbrojtjes Biologjike në Brno, pas së cilës nuk mund të zbuloheshin më viruse dhe baktere më së voni pas 3 orësh. Kjo do të thotë që pas tre orësh mospërdorim, maska është sërish sterile dhe gati për përdorimin e radhës.

Përparësitë e maskës mbrojtëse me nanofibër VK RespiRaptor® FFP2 me një shikim:

 • Efekti i filtrit është thjesht mekanik - pa elektrostatikë

 • Membrana me nanofibër filtron 99,9% të viruseve, baktereve, alergeneve dhe pluhurit të imët

 • Imun ndaj lagështirës: nuk ka ulje të performancës së filtrit nëpërmjet ajrit të nxjerrë ose lagështimit tjetër

 • Çaktivizimi i patogjenëve nga jonet e oksidit të bakrit

 • Shumë i lehtë me një peshë totale prej vetëm 4.4 g

 • Maskë mbrojtëse e certifikuar FFP2

 • Efekti filtrues në të dy drejtimet mbron përdoruesin dhe mjedisin e tij

 • Dizajn me mentesha me tre pjesë për përshtatjen më të mirë të mundshme

 • Dizajni special minimizon mjegullimin e syzeve

 • Frymëmarrje e lartë falë nanofibrave shumë të imta

 • Material i brendshëm i butë dhe miqësor ndaj lëkurës për rehati edhe më të mirë gjatë veshjes

 • Kapëse plastike për përshtatje në forma individuale të kokës

 

Maska mbrojtëse VK RespiRaptor® FFP2 mund të përdoret gjithashtu disa herë për t'u mbrojtur nga alergjenët (poleni, marimangat, etj.), pluhuri ose smogu, zakonisht derisa të shfaqet njolla. Nëse maska do të përdoret si mbrojtje kundër viruseve ose baktereve, për shembull gjatë një epidemie gripi, ajo duhet të vendoset sërish në paketim pas përdorimit, në mënyrë që të jetë sërish sterile për përdorimin e radhës.

Maska mund të mbahet në mënyrë të përsëritur deri në 168 orë (maksimumi 1 javë) pa asnjë mirëmbajtje. Kjo varet kryesisht nga qëndrimi i respiratorit plotësisht në fytyrë pa shenja konsumimi.

 

Është i shkëlqyeshëm për të marrë frymë dhe për të folur.

 

 

Maska mbrojtëse VK RespiRaptor® FFP2 disponohet në një madhësi M/L, e paketuar individualisht në një paketë prej 2. Madhësia S (veçanërisht e përshtatshme për fëmijët) është gjithashtu në dispozicion në një paketë prej 2. Maska mund të rregullohet në perimetrin individual të kokës duke përdorur një kapëse plastike të përfshirë në objektin e dorëzimit.

 

E pahapur, maska mbrojtëse VK RespiRaptor® FFP2 mund të ruhet deri në 5 vjet.

Reanimim i sigurt me maskat respiratore VK RespiRaptor

Për shkak të nivelit të lartë të frymëmarrjes dhe vetive vetësterilizuese, maskat respiratore VK RespiRaptor ofrojnë mbrojtje efektive të ndihmës së parë edhe gjatë ringjalljes gojë më gojë.

bottom of page